Tips voor ondernemers

Ben jij een ondernmer? zorg dan dat je alles in deze tekst goed weet 🙂

01 Bewaar je bonnen

Bewaar je bonnen als ondernemer zo kan je namelijk geen problemen krijgen met de belasting en heb je voor jezelf een overzicht hoeveel je uitgeeft in een bepaalde periode en dit kan je dan vervolgens afhalen van je inkomsten.

 

02 Maak een onderscheid tussen je privé en je zakelijk

Zorg ervoor dat je privé kosten los staan van je ondernemingen kosten. Neem bijvoorbeeld een zakelijk abonnement en huur een zakelijke auto. En Neem geen privé kosten op je eigen onderneming zoals het telefoon abonnent van je zoontje.

03 Wees bewust van de regels en belastingen

De 2 meest vergeten belastingen zijn de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek.

Door de zelfstandigenaftrek is het uiteindelijke bedrag waarover je belasting moet betalen lager. Als je 1225 gewerkte uren hebt als ondernemer mag je jaarlijks 7.280 euro aftrekken.

Voor startende ondernemers is er ook de startersaftrek Hiermee kan je in totaal drie keer een extra bedrag van 2.123 euro van je winst aftrekken. Hiervoor moet je wel aan drie voorwaarden voldoen: Je hebt recht op zelfstandigenaftrek, In vijf jaar heb je niet vaker dan twee keer van de zelfstandigenaftrek gebruikgemaakt en In diezelfde periode was je ten minste een jaar geen ondernemer.

Reacties zijn gesloten.